2021. október 20. szerda

Előválasztás – a Mária utcába várják a szavazókat


Helyi hírek - 2021. szeptember 15.
szerző: SH

szavazas-voks

A Mária utca 1. számhoz várják majd az előválasztáson résztvevőket Siklóson. A szeptember 18. és 26. között zajló véleményfelmérés első fordulóján naponta 8 és 18 óra között lehet majd voksolni.

Azért tartanak előválasztást az ellenzéki pártok aktivistái, hogy eldönthessék, ki indulhasson szervezeteik színeiben az országgyűlési választásokon egyéni körzetenként képviselőnek, illetve magának a miniszterelnök kihívójának.

A szavazáshoz arcképes igazolványra és lakcímkártyára lesz szükség, de különböző oldalakon, szervezeteken, cégeken és magánszemélyeken át vezetve elektronikusan, otthonról is lehet voksolni.

Baranya negyedik körzetében hárman szeretnének parlamenti képviselőjelöltek lenni; Alpár György a Jobbik és az MMM, Koltai Péter az MSZP és a Párbeszéd, Szarkándi Lajosné pedig a DK és a Liberálisok támogatását nyerte el.

Miniszterelnök jelölt-jelöltre is lehet szavazni, a momentumos Fekete-Győr András, a jobbikos Jakab Péter, a dékás Dobrev Klára, valamint az MSZP-Párbeszéd-LMP támogatásában álló Karácsony Gergely mellett az Mindenki Magyarországa Mozgalom Márki-Zay Pétere lesz majd az íveken.