2021. december 04. szombat

Még idén virít az MSZP


Itthon - 2016. november 19.
szerző: SH/MTI

Korózs Lajos képviselő (b), Molnár Gyula és Gurmai Zita országos elnökségi tag. Fotó: Soós Lajos, MTI
Korózs Lajos képviselő (b), Molnár Gyula és Gurmai Zita országos elnökségi tag. Fotó: Soós Lajos, MTI

Az MSZP még az idén megnevezi 106 egyéni képviselőjelöltjét és elkészíti előválasztási koncepcióját, amely alkalmas lehet a hatalommal szembeni kihívók kiválasztására – mondta a szocialisták elnöke pártja választmányi ülésén.

Molnár Gyula úgy fogalmazott, nemcsak baloldali, hanem bizonytalan szavazókat is meg kell szólítaniuk, ezért jövő év március 15-ig megfogalmazzák azokat az alapelveket, amelyek a váltsuk le Orbán Viktort! szlogenen túl megmutatják, milyen Magyarországot szeretnének. Szólt arról is: januártól bemutatják a szocialista párt szakmai elképzeléseit és azok képviselőit, ami egy kormányprogram alapja lehet.

Hiller István választmányi elnök arról beszélt: a társadalom többsége nem a most hatalmon lévőket támogatja, de kell egy érthető, személyekben és gondolatokban is megfogható alternatíva. Ha lesz alternatívája a kormánynak, akkor lesz változás – mondta, hozzátéve, ennek az alternatívának a megteremtése az MSZP felelőssége és lehetősége.

A párt megváltoztatta a Facebook-oldalának profilképét. Jelenleg egy ablaktisztítót, mackót és paradicsomot ábrázoló kép látható rajta, mellyel egy jótékonysági akciójukra utalnak.