Gyermekáldás hete programsorozat Harkányban


Harkány - 2015. május 19.
szerző: SH

gyermekaldashetesajttaj

A harkányi gyógyvíz kevésbé közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Programozott nőgyógyászati ellátás, kiemelt meddőségi program – orvosok, pszichológusok számolnak be a meddőség hátteréről, a kezelés lehetőségeiről a Gyermekáldás hete programsorozat keretében Harkányban május 25. és 31. között.

A programról szervezett sajtótájékoztatón Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: „Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy különleges értékünk, a harkányi víz a gyermekvállalásban is segíti a családokat. Bekerült a Baranya Megyei Értéktárba a Harkányi gyógyvíz és fürdőkultúra. Hisszük, hogy az egészségügyi turizmus fejlesztése az egyik kitörési pont lehet a gazdaságfejlesztésben.”

Baksai Tamás, Harkány polgármestere reményét fejezte ki, hogy a Gyermekáldás Hete program tovább növeli a látogatók számát és ezáltal tovább nő az egészségturizmus jelentősége a városban. A polgármester külön kiemelte a harkányi egészségügyben dolgozók profizmusát és szakértelmét, mellyel rászolgáltak a társadalom megbecsülésére. Mindezzel lehetőség nyílt a helyi szereplők intenzívebb bevonására, a területi igényekre fókuszáló és a jelenlegihez hasonló helyi alapon szervezett programok támogatására is.

Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nkft. főigazgatója a sajtótájékoztatón ismertette az intézmény programozott nőgyógyászati ellátását, valamint a meddőségkezelés során elért kiemelkedő kutatási eredményeit. Hangsúlyozta: „számos nőgyógyászati problémával küzdő hölgy számára a nálunk zajló gyógyvízre alapozott kórházi kezelésekből álló kúra lehet az egyetlen esélye a gyermekvállalásra.”

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy idén már 100 ezer látogató járt a fürdőben, melyek között jelentősen nőtt az ideérkező párok és családok száma egyaránt. Ennek oka, hogy a gyógyfürdő nagy parkos területével nem csupán a nyugalom szigete lehet az itt pihenni vágyóknak, de egyre több családi rendezvénynek is otthont ad. A programsorozat alatt a szakmai előadások mellett a héten kiegészítő családi programok és kiállítások várják az érdeklődőket, valamint a helyszínen lehetőség nyílik számos rendhagyó terápiás eljárás kipróbálására is, mint például a gyógytorna, vízi torna, művészet- és zeneterápia.