Siklós Kártya – kedvezménnyel látogatható a harkányi fürdő


Harkány - 2023. február 8.
szerző: SH

riegl-marosi-baksai

Kedvezményes belépővel látogathatják a siklósi lakosok a harkányi gyógy- és strandfürdőt a Thermal Spa zárvatartásának ideje alatt. A térség legnagyobb fürdőjébe 50 százalékos kedvezménnyel léphet be az, aki felmutatja Siklós Kártyáját.

Az erről szóló megállapodást egy szakmai egyeztetés keretén belül szerda délelőtt írta alá Riegl Gábor, Siklós polgármestere és Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke.

A polgármester a siklósi fürdő üzemeltetőjével napokban folytatott egyeztetésre mutatva megerősítette: zajlanak a karbantartási munkálatok, továbbra is az eredetileg március közepére tervezett újranyitás tervét tartják. Az addig hátralevő hetekben a siklósiak számára biztosítottá vált, hogy megismerjék a harkányi fürdő nyújtotta lehetőségeket is.

A találkozón a polgármester a térségi összefogás legújabb állomásaként jellemezve a megállapodást kiemelte: egy turisztikai csomag kialakításában is számos lehetőség rejlik, melyben egymást kiegészítő szolgáltatásként szerepelnek a szomszédos települések.

Mint Riegl Gábor kitért rá, a térség komplex turisztikai szemléletét erősíti az a pályázati lehetőségek kihasználásával tervezett aktív pihenőpark is, mely Harkány és Siklós között fog felépülni.

Baksai Tamás, Harkány polgármestere a szakmai egyeztetés alkalmával emlékeztetett: a harkányi lakosok számára is hasonló kedvezményt biztosít a fürdő, melynek célja, hogy a helyiek megismerjék a fürdő szolgáltatásait, testközelből tapasztalják meg a fejlesztések eredményeit. Az elmúlt időszakban egyértelművé vált, hogy a két település fürdője nem rivális szolgáltatásként, hanem egymást kiegészítő lehetőségként van jelen a térségben. A közös munka eredményeként immáron egy olyan átfogóbb turisztikai együttműködés igénye fogalmazódott meg, mely a következő időszakban meghatározó vonala lesz a két város közös stratégiájának.

Marosi-Melles András a siklósi óvodásoknak régebb óta nyújtott oktatási, nevelési célú lehetőség mellett kitért rá, hogy az új kedvezmény nem számít bele abba a tízezer belépőszámba, amit a helyiek korábbi akciójának keretszámaként határoztak meg.

Tapasztalataik alapján az igazgató megerősítette: a Harkányba több napra érkező vendégek kiegészítő szolgáltatásként látogatnak át Siklósra, miként ez fordítva is igaz. Ez a kölcsönösség a térség kohéziójának egyik alappillére lehet.