Új honvédelem tantárgy próbaoktatása kezdődik több középiskolában


Itthon - 2023. április 28.
szerző: SH

honvedseg-sapka

Honvédelem nevű tantárgy próbaoktatása kezdődik a következő tanévtől több középiskolában, mely során a fiatalok olyan honvédelmi ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztériumi tájékoztatás szerint a 2023/2024. tanévtől kezdődően a már sikeres kadétprogram mellett egy új, a középiskolák szabad órakerete terhére választható középiskolai tantárgy teremti meg annak a lehetőségét, hogy a magyar fiatalok részletesebben is megismerhessék a haza védelméhez kapcsolódó állampolgári kötelezettségeket.

A tantárgy oktatásában részt vevő fiatalok a legfontosabb honvédelmi szervezetek és feladatok megismerésén túl elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek egyebek között a kibervédelem és a térképészet területén, valamint elsajátíthatnak egyéb gyakorlati ismereteket is.

A honvédelem elnevezésű tantárgy próbaoktatása 2023 szeptemberében kezdődik meg országszerte számos középiskolában, heti egy tanórában. Az intézmények kijelölését a Belügyminisztérium, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium végezte, ám egyelőre nem árulták el, melyek azok.