2020. szeptember 20, vasárnap

Kapitány: várfesztivál mindenképp lesz


Életmód - 2020. május 30.
szerző: SH

siklosivarmadartavlat

A járvány miatti kényszerpihenő után szombaton megnyitotta kapuit a siklósi vár. A szabályok szerint csak a külső terek látogathatóak, de a vár népe kitalálta, miként tudná kárpótolni az oda látogatókat. 

A tárlatvezetések mellett vásári komédiával, vasárnap 12:30-tól pedig a Vivat Bacchus minikoncertjével készülnek.

Látogatható a kápolna is, a vendéglátóhelyiségek közül a vinotéka és a kávézó is nyitva tart – jelezte Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány részletezte, hogy nyitva vannak a gyilokjárók és a terasz is, miként a spanyol- kör- és az olasz bástya is, valamint a barbakán.

A vár népe programokkal készül, hogy a látogatóknak ne legyen hiányérzetük, ráadásul a teljes jegyárat sem kell kifizetni: a korlátozott üzem alatt a felnőttek kedvezményes áron 1000, a diákok és nyugdíjasok 700 forintért látogathatják az épített örökséget.

Várfesztivál mindenképp lesz – szögezte le Szentgyörgyváry Péter, megjegyezve, még nem tudják a nagyságát. Gondolkodnak egy bornapokon vagy szüreti mulatságon is, melyet – mint fogalmazott – megérdemelnének siklósi borok. Mint hozzátette, az idén körvonalazódó napok lehet, hogy össze lesznek vonva, de a későbbiek során mindenképp külön programként gondol rájuk.