2022. január 22. szombat

Lány helyett rendőrök érkeztek a szexért zsaroló férfihez


Baranya - 2022. január 11.
szerző: SH

kezbantalmazas

A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a nála lévő erotikus képekkel és videóval zsarolt egy fiatal nőt.

A férfi a közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot fiatal lányokkal, akiknek azt állította magáról, hogy fotós. Ezután fotózást ajánlott a lányoknak, akikhez ezzel próbált közeledni, több alkalommal szexuális ajánlatot is tett nekik.

Az egyik kuncsaftjával 2020. októberében vette fel a kapcsolatot, és 150 ezer forintot ajánlott neki, ha az egyik barátnőjével együtt a lakására mennek, ahol erotikus képeket és videókat készíthet róluk. A vád szerint azonban a beígért pénzt nem adta át, sőt, többször is megerősítette, hogy később is csak szexért cserébe fogja kifizetni. Ha pedig a nő nem megy bele, a nála lévő videofelvételeket nyilvánosságra hozza és elküldi a barátainak is.

A nő időpontot egyeztetett a férfivel, de a találkozót megelőzően a rendőrségen is feljelentést tett, így a rendőrök érkeztek a férfi lakására. Az ügyészség vádat emelt, ha bűnösnek találják szexuális kényszerítés bűntettében, akár 5 évet is kaphat.