Makai Renátó vehette át Az év siklósi sportolója díjat


Életmód - 2023. december 19.
szerző: SH

makai-renato-sportolo-dij

Vasárnap este ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket a vár Lovagtermében. Az év siklósi sportolója díjat idén Makai Renátó kapta.

Makai Renátó 1986. október 18-án született Pécsen, 2010-től Siklósi lakos. Kisiskolás korától cselgáncsozott a PVSK Judo szakosztályában, évekig volt a válogatott keret tagja. Számos ifjúsági országos bajnokságon aranyérmet szerzett. Oroszországba, Moszkvába is kijutott.

A Sárközi MMA Team tagjaként 2015-2016 -ban megjárta az USA-t. Kaliforniában, Sacramentóban is lehetősége volt versenyezni a Gladiator Challenge keretein belül, amely viadal az ő győzelmével zárult.

makai renato ev siklosi sportoloja

2014-2020 között meccselt. Az MMA Fight rekord statisztikája 7 győzelmet mutat. 2016-tól -2022-ig a Hungarian Championship Wrestling (HCW) pankráció tagja.

2018 májusában a Dicsőség Napján az egykori olimpikonnal, Növényi Norberttel HCW pankráció show keretein belül barátságos és látványos módon vívtak meg egymással. A mai napig jó barátságban vannak.

2019-ben megnyerte a WKF World Kickboxing Federation MMA szervezetének interkontinentális bajnoki övét, ezzel pedig az első magyar sportolóvá vált, aki pankrációban és MMA-ban is egyidőben nehézsúlyú bajnoki címet birtokolt.

A koronavírus világjárvány idején kezde a Strongman – Erősember edzéseket és az idei évet kiváló eredményekkel zárta.

Az egyik legnívósabb ligasorozat a PSL Hungary idei bajnoka Renátó lett, de emellett, a Central European Strongman Association (CESA) Crossover Téli Ob 2023 ezüstérmese, majd a Crossover Ob 2023 bronzérmese, a Strongman Vizes OB 2023 Országos Bajnoka, a PSL Hungary Siklósi Liga állomás győztese, aki felállította a Kőgolyó Vállra vétel országos rekordját 160 kilogrammal. Társszervezője volt az utóbbi évek összes siklósi Erősember rendezvényének, ezáltal markánsan rész vett a város  népszerűsítésében.

Makai Renátó már bizonyította, hogy amibe belekezd, abban sikeres lesz. Így volt ez a cselgánccsal, a pankrációval, a vegyes harcművészetekkel, a pusztakezes harccal, az elmúlt években pedig az erőember sportokkal. Volt két sikeres rekordkísérlete, és eközben a CESA sorozataiban is egyre előrébb lépkedett, egészen addig, amíg ő állt már a dobogó tetején. Siklósi otthonát számos sportágbeli kupával és díjjal ékesíti.