Ítéletet hoztak a bostai gyilkosság ügyében


Baranya - 2024. március 12.
szerző: SH

kalapacs-birosag

Emberölés miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a férfit, akit egy 2017-ben elkövetett gyilkosság gyanúsítottjaként 2022 decemberében fogtak el Bostán.

Az első fokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentés végett fellebbezést jelentett be.

A vádlott és szomszédja, későbbi áldozata Bostán éltek, gyakran együtt ittak, ahogy ez 2017 júniusában – a gyilkosság napján – is történt a vádlott otthonában. A két férfi összeveszett, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakán halálra késelve megölte barátját.

Az áldozat a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka meghalt, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, a vádlott pedig elaludt. A férfi a holttestet másnap pokrócba tekerte és garázsának szerelőaknájába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot szórt rá, míg az áldozat ruháit, használati tárgyait és a gyilkos fegyvert eldobta.

Az eltűnt férfit néhány nap múlva keresni kezdték a faluban, majd később a rendőrség a körözését is elrendelte.

A férfi 2021 januárjában elcserélte házát egy falubelijével, előtte pedig egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a néhai barátja maradványait és egy zsákba csomagolta, amelyet magával vitt az újabb ingatlanba, ahol azt a padláson elrejtette.

Az akkori tájékoztatás szerint az emberölés gyanúsítottja a gyilkosság után öt nappal jelentette be a rendőrségen, hogy barátja eltűnt. A férfi azt állította, hogy összeveszett a barátjával, és azóta nincs híre róla, ám egyszer részegen kikotyogta a gyilkosságot. A rendőrségnek így már könnyű dolga volt, 2022 decemberében, házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a gyilkos új otthonának padlásán.

Az esetről és a részleteiről korábban lenti, kapcsolódó cikkeinkben írtunk.