Önök küldték: olvasónk “hiányolja” a migránsokról szóló híreket


Itthon - 2022. július 4.
szerző: SH

Az első menekülthullám Illocskánál 2015-ben.
Az első menekülthullám Illocskánál 2015-ben.

Növekszik a migrációs nyomás a déli határnál, mégsem hallani térségünkben elfogott migránsokról szóló beszámolókat – mutat rá olvasónk a szerkesztőségnek küldött levelében.

Az ok egyszerű: a migránsokról szóló beszámolók egy központi narratíva szerint zajlanak, gondosan megtervezett véleményformálás keretében. A központi irányítású militarista szervezetek kommunikációs startégiájának szigorú szabályai vannak, melyek kevésbé az objektivitás elvét, mint inkább meghatározott célokat követnek.

Mint ahogy nem fog olvasni a keleti országrészben ukrán elkövetőkről szóló híreket, úgy nem fog látni a migránsokat ábrázoló csoportképen nőket és gyerekeket, és nem találkozhat a területi rendőrkapitányságok önálló kútfőből származó híradásaival sem.

A migránsokról szóló beszámolók központi közzététele még néhány feltétellel odébb van, oldalunkon a témával kapcsolatban csak az olvasói megkereséseket közöljük, a hatósági közlés tényeinek ellenőrzése ugyanis kevésbé lehetséges:

 

 0-24h  Ha balesetet vagy valami érdekeset lát, írhat a Facebookon, elektronikus levelét az info@sikloshirek.hu címen várjuk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.