2021. június 12. szombat

Rablás volt Siklóson – friss: részletek


Helyi hírek - 2020. július 15.
szerző: SH

rendorseg-szirena

Szerdán 18 óra 20 perckor érkezett a rendőrségre a bejelentés, hogy kirabolták a Garai utcában lévő élelmiszerboltot. A rabló pénzt kapott és azóta is szökésben van.

Beszámolók szerint az elkövető férfi volt, egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A rendőrségi szóvivők telefonon elérhetetlenek.

Mint megtudtuk, az üzletben csak az eladó hölgy tartózkodott, amikor egy maszkos, beöltözött férfi belépett hozzá és macsétával fenyegetve a pénzt kérte. Ezt követően sietve távozott, de az üzletből nem tudták megállapítani, hogy miként. A környéken lévő pub vendégei szerint egyedül, kerékpárral, úgy tudni, őket a rendőrség is meghallgatta; egy piros ruhás (szerk.: piros kapucnis) férfit kerestek.

A fényes nappal, néhány perc alatt lebonyolított rablás során nem sérült meg senki.

21:51 | A hiányzó pénzt a könyvelés alapján összesítik, a rendőrség a biztonsági kamerák felvételét elvitte, a papírmunka – tanúkihallgatások – most, órákkal később is folyamatban van. A nemrég még az úgynevezett szubjektív biztonságérzet miatt aggódó rendőrség továbbra sem válaszol, így már csak a nyomozás érdemi eredményét várjuk.

23:22 | a rendőrség annyit fűzött a történtekhez, hogy nagy erőkkel keresik az elkövetőt, az esettel kapcsolatban pedig felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indított nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság.

09:54 | értesüléseink szerint egy vékony, 180 centi magas férfit kerestek, aki szürke pulóvere alatt piros kapucnis felsőt viselt szürke térdnadrággal. A rendőrség még nem tett közzé leírást vagy felvételt és nem kérte a lakosság segítségét.

12:16 | a rendőrség videofelvételt tett közzé a rablásról.