Részletek – öt minisztériumi alkalmazott került rácsok mögé korrupció miatt


Gazdaság - 2022. április 21.
szerző: SH

bilincs-penz-korrupcio

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt vett őrizetbe minisztériumi dolgozókat – írta korábban a Siklósi Hírek. Most kiderült, hogy többeket is korrupcióval vádolnak.

Az őrizetbe vett tagok között négy pénzügyminisztériumi, és egy miniszterelnökségi dolgozó van. Ez utóbbi a pályázatok másodfokú felülvizsgálatánál érintett osztályvezető – ismertette Gulyás Gergely, az érintett tárca vezetője.

A kancelláriaminiszter elmondta, hogy GINOP pályázatokkal üzérkedtek, a főosztályvezető és az alacsonyabb rendű beosztottak kenőpénzért eredményes pályázatok elintézését ígérték. Néhány alkalommal ez meg is történt – fogalmazott Gulyás. Emellett néhány alkalommal a pályázók számára kedvezőbb fellebbezés megváltoztatását ígérték, amiért szintén pénzt kaptak. Ez súlyos, több éves szabadságvesztéssel büntetendő korrupciós cselekmény – tette hozzá.

A miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, az ügyfelek között nem polgármesterek, hanem magángazdasági szektor szereplői voltak. A kenőpénz néhány “millió forintok” voltak.