Riegl Gábor: küldetésünk, hogy óvjuk, gondozzuk és gyarapítsuk a közösséget


Életmód - 2024. január 23.
szerző: SH

vesszoszenteles24

Nincs jövőnk, ha elődeink hagyományait, élményeit minőségi módon nem tartjuk életben és nem éljük meg együtt, közösen – mondta Riegl Gábor hétfőn a Vince-napi vesszőszentelés alkalmával, melynek az idei évben a máriagyűdi kereszt volt a helyszíne.

Siklós polgármestere emlékeztetett: 2022-ben már megyei értékként aposztrofálhattuk a siklósi Vince-napi hagyományokat, mellyel elindult az a folyamat, hogy valamennyi Siklóshoz és a hegyhez kötődő minőségi rendezvényt és kultúrtörténeti értéket beemeljük, nevesítsük hagyományaink között.

Mint megjegyezte, a város kiemelt prioritásként kezeli a szőlőhegy ügyeit, ahol 2021-22 fordulóján indíthatták el az infrastruktúra fejlesztését célzó programot, 2023-ban pedig átadásra került az utak 200 millió forintból megvalósuló fejlesztése.

A városvezetés küldetése, hogy miként a pincetulajdonosok, a borosgazdák gondozzák, nevelik, éltetik a szőlővesszőiket, legalább akkora figyelemmel és gondoskodással óvjuk, gondozzuk és gyarapítsuk ezt a közösséget – fogalmazott.

A Vince-nap a hegy életében a legnagyobb ünnepként jelenik meg – fűzte hozzá Ipacs-Szabó István. A Tenkes Hegyközség elnöke kiemelte, hogy a térségből erednek a hozzá kapcsolódó, országosan is ismert és gyakorolt hagyományok.