2020. augusztus 10, hétfő

Siklósi programot is érint a kormány döntése


Életmód - 2020. július 31.
szerző: SH

varfesztcsoportkep

A kormány legutóbbi döntése értelmében augusztus második felében sem lehet megtartani az ötszáz fősnél nagyobb rendezvényeket. A tiltás Siklóson csak egy programot érint, de az érdeklődők így sem maradnak a meghirdetett programok nélkül.

Az augusztus 15-16. közötti Várfesztivál valamint az augusztus 29-30. közötti Szüreti Várnapok rendezvénysorozata 500 fős létszámig továbbra is meg lesznek tartva – jelezte Szentgyörgyváry Péter. Egyedül a 28-ára, eredetileg ezer főnél is nagyobb létszámmal tervezett Eszencia Fesztivált hagyják el a szabályzás miatt: e napon Korda Györgyöt és Balázs Klárit, valamint Marót Vikit és a Nova Kultúr Zenekart is felsorakoztató programokat a várudvarba költöztetve tartják meg kedvezményes, 1.500 forintos belépő mellett.

A várkapitány emlékeztetett: a félezres korlát vonatkozik továbbra is a Várudvari estékre, melynek következő, augusztus 7-i állomásán Oszvald Marika operett estjével várják a vendégeket. Hasonlóan töltik meg az augusztus 14-i Kinizsi, a nép fia című bemutató koncert nézőterét is.