2022. január 22. szombat

Tíz évet kapott a Tukacs Teofil, a pécsi gyilkos


Baranya - 2021. november 30.
szerző: HH

kalapacs

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2020 őszén egy pécsi munkásszállón megkéselte lakótársát.

A 23 éves férfi második börtönbüntetéséből szabadulva a Buzsáki Imre utcai munkásszállón lakott, ahol későbbi áldozata, 20 éves barátja is élt. Miután hozzá költözött egy nő, kettejük kapcsolata megromlott, barátja többször sértegette a nőt. Mindhárman alkoholisták voltak, kiabálásaikkal, zajongásaikkal rendszeresen zavarták az idillinek korántsem nevezhető szálló többi lakóját.

Tavaly október 31-én – mikor a vádlott, a nő és egy harmadik férfi együtt ittak – részegen megjelent náluk a barát, akit kétszer is megpróbáltak elzavarni. Az viszont nem a saját szobájába ment, hanem egy másik alagsori lakásba, ahol egy férfi feküdt ájultan, akit mások vertek meg.

Tukacs azonban utána ment a nőjével és a másik pohártársával. Amikor meglátta, hogy valaki a földön hever barátja meg mellette áll, többször ököllel arcon ütötte a részeg komát. A két férfi dulakodni kezdett, amit a nő és a harmadik férfi próbált leállítani, és egy kést ki is vettek a kezéből. Tukacs erre egy másik, 20,5 centis kést kapott fel az asztalról és szíven szúrta áldozatát, aki azonnal meghalt.

A rendőrséget egy hangoskodást észlelő lakó értesítette, a hatóságok a három jelenlevő közül az egyiküket – egy 43 éves helyi férfit – a helyszín közelében találták meg, de a másik kettő elmenekült. A 23 éves Tukacs Teofil és a 22 éves Árva Mercédesz ellen adtak ki körözést, akiket másnap tudtak bevinni.

Hétfői tárgyalásán a Pécsi Törvényszék hétfői jogerős határozatával tíz év börtönre ítélte Tukacsot, aki a büntetés háromnegyedének letöltése után szabadulhat is.