Túlélte a földrengést, de Törökországban rekedt a siklósi édesanya


Régió - 2023. február 9.
szerző: KT

dominika

Túlélte a törökországi földrengést a két éve kint élő Kovács Dominika, szerencséje volt, a házuk nem omlott össze.

Dominika 2011-ben ment Németországba, ahonnan két éve költöztek Törökországba. A katasztrófa középpontjától alig 10 kilométerre, Malatyaban egy éve élnek. Mint meséli, az első rengésekre felkapták az 5 éves Jázmint és az utcára menekültek. A házuk állva maradt, de az utórengések miatt senki nem mehet vissza az otthonába. Egy család fogadta őket be, tizennyolcan laknak a szobában, mint meséli havat olvasztanak, azzal mosakszanak.

Kedden a párja járt a házukban, arról számolt be, hogy megrepedtek a falak. Elhozta, amire feltétlenül szükségük van – iratokat, gyógyszereket, de el kellett menekülnie, amikor jött az újabb, 7,5-ös utórengés.

Jelenleg senki sem tud dolgozni, óriási a káosz, fejetlenség, mindenki meg van rémülve. Még mindig a romok közül mentik az embereket, úgy véli, hónapokba telik, mire ismét beindul az élet.

A történtek rendkívül megviselték őket, két napja benzinre várnak. Párja, aki oda valósi a szüleihez utazik, Dominikáék pedig haza szeretnének jönni, de mint beszámolt róla, a pénzük nem elég a repülőjegyre se, a konzulátus pedig esetükben nem tud nekik segíteni.

Dominika nem kért közvetlen segítséget, szerkesztőségünknek is egy önzetlen ismerőse segített felvenni vele a kapcsolatot. Aki segíteni szeretne nekik, az

IBAN: DE62 7114 0041 0616 4396 01

Bic: COBADEFFXX

számlára tudja elküldeni Kovács Dominikáéknak támogatását – legyen az bármely csekély is.