2021. május 12. szerda

Turizmus – Pécstől Villányig várják a nyitást


Régió - 2021. április 11.
szerző: SH

videokonferencia

A pécsi önkormányzat szervezésében harmadik alkalommal tartottak megbeszélést a térség turisztikai szereplői. A Pécs-Villány desztinációból Siklóst Mojzes Tamás alpolgármester képviselte a mintegy ötven szakmai partner sorában.

A cél, hogy láthatóvá tegyük térségünket a potenciális utazó számára – fogalmazott Kincses Márk.

Az online konferencián nem csak Pécset, hanem a teljes térséget képviselték a turisztikában érdekelt vállalkozók, szakmai szereplők, döntéshozók – jelezte a Siklósi Híreknek a turisztikai kerekasztal házigazdája. A kerekasztal egyik célja az volt, hogy tájékoztassák a partnereket arról, milyen előkészítő munkák, szakmai tevékenység zajlik a háttérben, mely egyébként a felszínen nem látszik – tette hozzá a pécsi önkormányzat Turizmusfejlesztési Osztályának vezetője.

Mint részletezte, ezek között szerepelt például azoknak a tanulmányoknak a bemutatása, melyeket a Pécs-Villány turisztikai térséggel kapcsolatban készíttettek, vagy az olyan stratégiai munka ismertetése, mint egy országos sajtómegjelenéshez kapcsolódó tevékenység, külpiaci online workshopokon való részvétel vagy a marketingmunka.

A cél a nyári nyitás előkészítése mellett a negyedévenként tartott kerekasztal-megbeszéléssel az, hogy platformot teremtsünk az információcserére a szakmai döntéshozó szereplőknek – összegezte Kincses Márk.

A megbeszélés során egy korábbi felmérésre mutatva egyértelművé vált, hogy a hazai turisták a szórakozás mellett a gasztronómai lehetőségeket is figyelembe veszik utazásaik tervezésekor, valamint fontos számukra az épített környezet.

Mojzes Tamás a térség desztinációinak összehangolt kampánya mellett Siklós szerepének növelését és egy megyei kedvezménykártya bevezetésének lehetőségét is említette a megbeszélésen. Mint az alpolgármester megjegyezte, az önkormányzat 2020-ban indított, megyehatárokat is átlépő Siklós Visszavár programját folytatva az idei nyári szezont beharangozó kampányra készül, mellyel egyben a helyi turisztikai szereplőket is támogatnák.