Új elemmel bővül a Várfesztivál hagyományos programjainak sora


Életmód - 2022. augusztus 9.
szerző: SH

sztgy-riegl-fakeacona

Hétvégén tartják Siklóson a Várfesztivált, mely három napon keresztül számos programmal várja az érdeklődőket. A tradicionális programok egy újabb elemmel egészülnek ki – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

A hagyományos elemeken túl – mint a szombati felvonulás és csata – az esti programok két napra koncentrálódnak – ismertette Riegl Gábor. Mint Siklós polgármestere bejelentette, a Várfesztivál új, állandó elemeként honosodik meg a péntek esti borrendi avatás.

Míg péntek este Pápai Joci, szombaton a Halott Pénz áll színpadra az augusztus 12. és 14. között zajló Siklósi Várfesztiválon. A polgármester emlékeztetett: az élet a várfesztivál után sem áll meg, a térség számos programot kínál az ide látogatóknak. Az augusztus végi Harkányi Szüreti Fesztivált követően szeptemberben kerül megrendezésre az a motoros találkozó, mely fő napján az 50 éves Lord látogat Siklósra. Szintén szeptemberi program lesz a Gördülő dűlők kerékpáros megmozdulás, valamint hónap végén a Villányi Vörösbor Fesztivál.

Az ide érkezők nem csak a kultúrával, hanem a gasztronómiával is találkozhatnak – ismertette Szentgyörgyváry Péter a rendezvény megváltozott struktúrájára mutatva. Mint a várkapitány részletezte, az esti sztárfellépők előtti helyi zenekarok állnak színpadra, a fesztivál teljes ideje alatt pedig teret kapnak a helyi termékek is. A rendezvények már pénteken elkezdődnek, míg a fő programok sorában a várkapitány a szombaton tíz órakor Posta parkból induló felvonulást, és a 16 órakor várkertben kezdődő csatát is kiemelte.

Mint elhangzott, a pénteki nap programjai ingyenesek lesznek, a Halott Pénz szombati koncertje előtt viszont lezárják a kapukat és a fő nap esti koncertjén 4.000 forintos belépővel lehet részt venni. A napi programokról részletesebben itt írtunk.