2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Harminc év múlva szabadulhat a túronyi gyilkos


Baranya - 2018. április 24.
szerző: SH

Ebben a házban történt a brutális gyilkosság.
Ebben a házban történt a brutális gyilkosság.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki egy fejszével agyonverte német szomszédját Túronyban. Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezett, a per folytatódik.

K. Zsolt 2016-os májusában azért ment át német áldozatához, hogy lopjon tőle, de az öreg észrevette, ezért egy baltával brutálisan agyonverte. Mint a bíróság közölte, az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

Zsolt ezután eltette áldozata pénztárcáját 22 ezer forinttal, 13 ezer forintnyi, forgalomból kivont német márkáját, és elmenekült a helyszínről.

Még az éjszaka folyamán visszament a helyszínre, hogy megpróbálja eltüntetni a bűncselekmény nyomait, ekkor további dolgokat lopott el mintegy 100 ezer forint értékben.

A férfit a törvényszék nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és közokirattal visszaélésben mondta ki bűnösnek. Büntetéséből legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.