2020. szeptember 20, vasárnap

Siklós is képviseli magát a nyár első balatoni fesztiválján


Életmód - 2018. május 17.
szerző: SH

vitorlas-balcsi

Idén is vízre száll Siklós a települések vitorlás fesztiválján, a Nemzeti Regattán. A június 9-10. között megrendezésre kerülő vitorlásversenyre 52 magyarországi település nevezett be.

A 18 egyforma hajóval rendezett vitrolásverseny kétnapos rendezvénye a települések kulturális, kulináris kínálatába is betekintést enged. Siklós a 2017-es rendezvény színpadi bemutatkozások sorában harmadik helyezést ért el, idén a város képviseletében a Vivát Bachus lép fel vasárnap délelőtt a nagyszínpadon, míg többek mellett a vár kapitánya, Szentgyörgyváry Péter a cockpitban is megmutatja tudását.

A települések olyan csapattagokat is neveztek, akik valamilyen szempontból értéket jelentenek a résztvevő településnek, így például színművészek, zenészek, sportolók, médiaképviselők, a helyi vagy tágabb értelemben vett közélet szereplői ülnek hajóba. Bár versenyről van szó, de sokkal lényegesebb, hogy ezen a két napon mindenki egymásra mosolyogjon, és a csapattagok nevetve és tiszta szívvel képviseljék településüket – mondta korábban Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója.