2060. május 22, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Átadták a Siklósi Gyémánt Díjat


Életmód - 2017. december 21.
szerző: SH

szilovicsfanniatado

A szerda esti gálaműsoron adták át a város neves kitüntetését. A Siklósi Gyémánt Díjat a kimagasló tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sporteredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatal számára ötödik alkalommal nyújtották át.

A díjat idén Szilovics Fanni vehette át Balázs Csaba és Mikola János alpolgármesterektől valamint dr. Héger Zsolttól, Siklós jegyzőjétől.

Szilovics Fanni 2000. február 18-án született, tősgyökeres siklósi családba. Dédpapája az a Bender József, aki kalapácsvetőként országos hírnevet szerzett szülőhelyének, és a fáma szerint szép eredményei jutalmául kapta meg a focipályáját Siklós. A sport több családtag életében jelen van mind a mai napig.

Fanni a mai Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulójaként már alsó tagozatos korában kezdett kézilabdázni. Edzője, Iványi István korán felismerte tehetségét. Az iskolai csapat meghatározó játékosaként szép eredményeket ért el. Mellette a tanulásban is élen járt, hetedik osztályos korában a DDC ösztöndíját is elnyerte. 2014-ben a nyolcadik osztály elvégzése után középiskolai tanulmányait a győri Bercsényi Miklós Szakközépiskola sportosztályában kezdte meg.

2017 nyarán a Győri Audi ETO profi szerződést ajánlott fel számára, melyet öt évre alá is írt. A Győri ETO jelenleg a világ legjobb női kézilabda csapataként van nyilvántartva. Fanni már a Magyar NB1 bajnokságban is kapott lehetőséget a szereplésre, amit gólokkal hálált meg.

A korábbi években Holczer András, Janasov Milán és Képíró Bálint nyerte el a városi kitüntetést, legutóbb pedig Bedics Gábor kapta az elismerést.