2021. június 12. szombat

Hargitai: a baranyai beruházásokat az állam is fontosnak tartja


Baranya - 2021. május 11.
szerző: SH

hargitai

Történelmi lehetőségek előtt állunk, eddig soha nem látott források jutnak a magyar vidéknek – mondta Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője Sombereken, az állattartó telepek fejlesztését szolgáló pályázat támogatói okiratainak átadásán.

Mohácsot és környékét az agrárvilág centrumaként jellemezte a térség képviselője. Mint mondta, Kelet-Baranya a mezőgazdaság szempontjából őrzi régi privilégiumait, az itteni beruházásokat pedig az állam is fontosnak tartja. Példaként említette az autópálya-építéseket a tervezett mohácsi gazdasági kikötőt és Duna-hidat.

Nagy István agrárminiszter a rendezvényen kiemelte: a gazdák, élelmiszertermelők, agrárvállalkozók fáradhatatlanul, folyamatosan gondoskodtak arról, hogy minden magyar család asztalára egészséges, természetes, tápanyagokban gazdag élelmiszer kerüljön. Munkájuk nélkülözhetetlen, ezért a minisztérium az elmúlt időszakban mindent megtett vállalkozásaik stabil működésének biztosításáért, hozzájárulva a versenyképességük növeléséhez.

Ismertette, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel 280 milliárd forinttal emelkedett a 2020 végén kiírt pályázati felhívások keretösszege, így a következő hónapokban 600 milliárd forint értékben írnak ki új beruházási pályázatokat, köztük egy újabb, az állattartó telepek kisebb léptékű fejlesztésére irányulót is – hangsúlyozta.