2020. szeptember 20, vasárnap

Ötödik lett a siklósi hajó a Nemzeti Regattán


Életmód - 2018. június 11.
szerző: SH

lelkesz

Ötödik lett a Lelkész, a siklósiak csapata a harmadik alkalommal megrendezett Nemzeti Regatta szombati előfutamán. A vár városának küldöttei egy nagyobb vizekre és komolyabb időjárásra tervezett, ám a Balatonon is népszerű 10 méteres Jeanneau fedélzetén lovagolták meg a siófoki hullámokat.

A cockpitban Balázsné Kréth Ibolya, Pataki Gabriella, Halasi Andrea, Szentgyörgyváry Péter, Kincses Márk, Mikola János és Virág László foglalt helyet, de együttesüket egy a vitorlázást értő kapitány is segítette.

Az előfutamban Siklós csapata csupán ötödik lett, mert a hajó rendkívül tapasztalt siófoki kapitánya elhibázta a taktikáját: nem figyelt arra, hogy a viharjelzés miatt megismételt futamot a rossz időjárási körülményekre való tekintettel egy körre módosították – az eredetileg tervezett kettő helyett.

A hétvégi rendezvényen 51 város csapata vett részt a megmérettetéseken, vitorlázás mellett némelyek sárkányhajóban nyújtott teljesítménnyel és a gasztronómia terén is. A programok kulturális bemutatókkal tarkított sorában Siklóst a Vivát Bachus képviselte. A jeles előadókat felvonultató erős kulturális mezőnyben Siklós javított, mert a tavalyi harmadik helyet érő színpadi produkciót idén az előkelő második helyre hozta fel. Mindezt pedig egy olyan mezőnyben, ahol más települések nem kisebb neveket, mint Dolhai Attilát vagy Vincze Lillát hívták erősítésnek.

A települések olyan csapattagokat is neveztek, akik valamilyen szempontból értéket jelentenek a résztvevő településnek, így például színművészek, zenészek, sportolók, médiaképviselők, a helyi vagy tágabb értelemben vett közélet szereplői ülnek hajóba. Bár versenyről van szó, de sokkal lényegesebb, hogy ezen a két napon mindenki egymásra mosolyogjon, és a csapattagok nevetve és tiszta szívvel képviseljék településüket – mondta korábban a versenyről Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója.